Adobe Photoshop CC

 

Brugervenlighed
83%


 
Pris
94%


 
Samlet score
89%
89/100


Brugervurdering
1 samlet vurdering

 


0
Skrevet 14/07/2013 af

 
Anmeldelse
 
 

De fleste kender Adobe Photoshop, så her vil jeg ikke gennemgå hver enkelt værktøj. Jeg vil bare sige, at som fotograf er det sgu svært at undvære. Ja, der findes alternativer, men det er ikke alternativer, som jeg ville kunne leve med.

Eneste alternativ, som jeg nok ville komme rigtig langt med, er lillebroderen Adobe Photoshop Elements. En slags light udgave af Photoshop.

Hvordan køber man Photoshop CC og hvad koster det?

I “gamle” dage købte man produktet online for et éngangsbeløb, og så ejede du produktet for tid og evighed. Men den tid er slut. For langt de fleste betyder det, at det er blevet væsentligt mere spiseligt (rent økonomisk) at komme i nærheden af produkter som netop Photoshop. Løsningen hedder CC (Creative Cloud).

I dag køber man nemlig en licens, man løbende betaler til. F.eks. hver måned. Du skal altså ikke længere hoste op med små kr. 7.500,- for at få fingrene i Photoshop, men kan nøjes med at betale kr. 183,27,- om måneden. Og så bliver dit produkt endda løbende opdateret, når der kommer nye udgaver. Det er sgu bare en fed løsning!

Er der nye features i Photoshop CC i forhold til Photoshop CS6?

Ja, det er der. Jeg har smidt en video i toppen af min anmeldelse, hvor Adobes Terry White viser de 5 fedeste features specifikt til fotografer. Det er en lille kort video på små 9 minutter.

Hvis du har bedre tid, så gennemgår Richard Curtis i denne time lange video alle de nye features. Det er et live foredrag, så ind i mellem bliver der spurgt om noget fra publikum. Tjek den her:

Min anbefaling?

Jamen, som udgangspunkt vil min føreste indskydelse være KØB DET, KØB DET, KØB DET! Især nu hvor alle kan komme i gang for et relativt lille beløb. Men på den anden side, så er Photoshop altså også bare et tungt program, og bestemt ikke et program for alle.

Hvis du kun redigerer dine billeder ind i mellem (f.eks. hver 14. dag), så går der rigtig lang tid, inden du får det fulde udbytte af programmer. Vi snakker altså år! Så er du faktisk nok bedre stillet med det program som Adobe Photoshop Lightroom 5.

Skulle du høre til den kategori af fotografer, der redigerer ofte (eller vil i gang med det), så kommer du sgu bare ikke udenom Photoshop CC. Det er et enestående program, med alle de features du har brug for – og hjælpen er altid lige om hjørnet. Chancen for at din kollega har det samme program, er nemlig ret stor, og det i sig selv, er en kæmpe force hvad programmet.

God fornøjelse med det.


admin

 
Grundlagde bloggen i 2009, og i 2010 også Photomeetup Copenhagen. Skyder primært for erhvervslivet og pladeselskaber – både stills og video. Er fast underviser på Nikons officielle Nikon School. Blogområder: Adobe, Nik Software, Nikon, Portrætter, Video


0 KommentarerBliv den første til at kommentere!


Smid en kommentar

(påkrævet)