Skrevet 15/08/2011 af Michael Bang
 
 

Shoot med tre speedligths

free shooting
free shooting

I går skrev jeg lidt om mit shoot, og i dag kan jeg så vise en lille del af det, sammen med min lyssætning.

Det er ikke helt sikkert endnu hvordan det endelige billede kommer til at se ud, men en del af det kommer højest sandsynligt til at indeholde billedet af manden med det ældgamle Balda kamera og hatten. Naturligvis ikke i denne form dog – der skal fritlægges lidt hist og her, og retoucheres en del i Photoshop.

Her har jeg lavet lidt kantlys med to speedlights – en SB-900 og en SB-600. Frontlyset er en octabox indeholdende endnu en SB-900.

Du får også lige en lidt tættere beskæring, så det er lidt nemmere at se hvordan lyset påvirker modellen. :)

Jeg er VILD med belysningen! Den kan laves på et utal af måder, og grunden til at jeg her lavede den med speedlights var udelukkende logistiske årsager. Speedlights er nemme at have med, og kører på batteri. Modsat studielamper der er tungere, og som skal bruge en generator eller et tungt batteri. :) Jeg skød billedet med et Nikon D3.

Nørd info:

ISO: 200

Brændvidde: 70mm

Blændetal: f/11

Lukkertid: 1/400 sek.

Det ligner jo meget den indstilling jeg altid bruger i studiet (altid = 90% af tiden), bortset fra at jeg med speedlights har muligheden for at køre med en højere lukkertid. Nu var solen ikke ligefrem dominerende i går, så jeg kunne godt have brugt studielamper, og samtidigt fået baggrunden med uden at den blev overbelyst.

Det var alt for i dag. Tusind tak fordi du læste med. Håber at se dig igen i morgen. :)

 


Michael Bang

 
Grundlagde bloggen i 2009, og i 2010 også Photomeetup Copenhagen. Skyder primært for erhvervslivet og pladeselskaber – både stills og video. Blogområder: Adobe, Olympus, Portrætter, Video. Er desuden officiel ambassadør for Olympus.