Skrevet 31/12/2011 af Michael Bang
 
 

Godt nytår!

blue firework. illustration
blue firework. illustration

Først og fremmest vil jeg starte med at sige TUSIND TAK for et helt igennem fantastisk 2011! Det har uden tvivl været et stort år for mig, både som fotograf og menneske.

Det er ekstremt svært at vælge de bedste oplevelser ud blandt alle dem der har været de sidste 12 måneder, men alligevel vil jeg fremhæve et par stykker i dette indlæg. Jeg vil også vise jer det billede jeg er mest glad for fra 2011. Det sidste bliver uden tvivl det sværeste. :)

BEDSTE FOTOOPLEVELSE:

Nemt valg. Intet kommer nemlig i nærheden af Photomeetup Copenhagen! I 2010 var vi 250 deltagere. I år var antallet op på svimlende 500, og det var en utrolig bedrift at være vidne til!

Med samarbejdspartnere som Nikon, Goecker, ZOOM og California Sunbounce var der dømt høje forventninger, og de blev i den grad indfriet. Håber at se jer allesammen, og gerne endnu flere, til næste års PMC. :)

BEDSTE SHOOT:

Uh… Nu bliver det allerede sværere. Jeg havde så mange fede oplevelser på mine shoots i 2011, og at udpege et enkelt shoot som vinder virker helt unfair. At skyde Rasmus Seebach var stort, en forside til magasinet ZOOM blev det også til, men skal jeg vælge, så må det blive mine 4 dage i Grækenland, hvor jeg skød musikvideoen til Hampenberg & Browns megahit “I Want You To Want Me Back”.

Det var et shoot med arbejdsdage fra kl. 6.00 om morgenen til kl. 02.00 om natten, men det var det hele værd. En oplevelse jeg fik delt med nogle af mine bedste venner, og en oplevelse jeg med statsgaranti aldrig nogensinde kommer til at glemme. :)

BEDSTE BILLEDE:

Igen, shit det er svært! Men det billede jeg så allermest frem til at vise jer allesammen på bloggen og fortælle om hvordan jeg havde skudt, det må være min anden forside til ZOOM. Det var første gang jeg for alvor brugte min “super real look” redigering på et kommercielt shoot, og det var nervepirrende! Heldigvis blev det taget rigtig godt i mod, og det er et af de billeder fra 2011, som jeg er mest stolt af. :)

BEDSTE ON-LINE OPLEVELSE:

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg bruger rigtig rigtig rigtig meget tid on-line. Både på min blog med at skrive indlæg, og på facebook hvor jeg chatter med alle jer derude, svarer på spørgsmål, diskuterer fototeknik osv. osv. Men den oplevelse der står klarest fra 2011, må være da Scott Kelby nævnte mig og min blog på hans Google+ konto. Ja, jeg blev sgu lidt starstruck. :)

BEDSTE INDLÆG:

Man kan måle det “bedste” indlæg på mange måder. Hvilket jeg syntes var sjovest at skrive, hvilket der har fået flest kommentarer, hvilket der er blevet linket mest til osv. Jeg har valgt det indlæg der skabte mest debat, da jeg tror det er her vi udvikler os som mennesker og fotografer. :)

Mit indlægKan du se forskel?” skabte en livlig debat, ikke mindst i min facebookgruppe “Danske Fotografer“, og der blev også råbt højt til tider. Fedt! Det skal der også være plads til – højt til loftet har aldrig skadet. :)

-

Det var lige et par af de “BEDSTE” fra 2011, men der er sket så meget mere, som bare ikke passer ind i en kategori som sådan, men som bestemt også fortjener at blive nævnt.

Blandt andet blev 2011 det år hvor jeg samlet set fik afholdt flest workshops, kurser og foredrag. Jeg ELSKER at undervise og fortælle om mine metoder, og målet for 2012 er helt sikkert også at udvide den side af min forretning. Januar er allerede fuldt booket med kurser, og februar er godt på vej. :)

Bomb Studios så også dagens lys for første gang i år. Studiet der er dedikeret til portrætfotografi, og hvor al nødvendigt udstyr er inkluderet i lejeprisen. Du kan læse meget mere om Bomb Studios på vores website.

Lige siden jeg vidste at jeg ville være fotograf, har jeg skudt med Nikon. Men først i 2011 indgik jeg en samarbejdsaftale med de dejlige mennesker bag det velkendte logo. 2012 bliver året hvor samarbejdet for alvor kommer til udtryk, og det glæder jeg mig rigtig meget til. :)

Her til sidst vil jeg lige nævne én enkelt oplevelse, som på alle måder overskygger de ovenstående. Det er ikke noget fotorelateret, ikke engang tæt på. Næh, min absolut største oplevelse i 2011 var, da min kone og jeg fandt ud af, at vi skulle have et barn. Og glæden blev ikke mindre, da der på skærmen på sygehuset dukkede to små størrelser op. :) Til februar bliver jeg far til tvillinger, og det bliver nok også min største oplevelse i 2012. ;)

TUSIND tak fordi du har læst med i dag og hele 2011. Jeg håber at du vil fortsætte med at besøge min blog i 2012, og til gengæld lover jeg dig, at jeg vil gøre hvad jeg kan for at smide indhold op, som du kan holde ud af læse. :)

GODT NYT TIL JER ALLESAMMEN! :)


Michael Bang

 
Grundlagde bloggen i 2009, og i 2010 også Photomeetup Copenhagen. Skyder primært for erhvervslivet og pladeselskaber – både stills og video. Blogområder: Adobe, Olympus, Portrætter, Video. Er desuden officiel ambassadør for Olympus.