Skrevet 05/03/2012 af Michael Bang
 
 

Forberedelse til corporate video

foto 1
foto 1

En del har spurgt mig, hvordan jeg egentlig forbereder mig på mine opgaver. Og selvom det kan variere en del, så vil jeg alligevel prøve at fortælle lidt om hvad jeg gør. Om ikke andet, så kan jeg da fortælle, hvordan jeg forberedte mig på min sidste video opgave.

I lørdags stod den nemlig på at skyde en corporate video for, i mine øjne, Danmarks sejeste cykelsmed. Eller, faktisk er det cykelsmede, da de er to ejere. Butikken ligger i Fredericia, og lyder det unikke navn “Bjerggeden og Byrotten”. Navnet stammer fra deres oprindelige sortiment, som primært bestod af mountainbikes og skateboards.

I dag ser butikken lidt anderledes ud, og det samme gør sortimentet. Mountainbikes er dog stadig den bærende del, og det er også her de to ejeres passion ligger. De brænder for cykler! Altså, Arne og Lau, som ejerne hedder. Egentlig et sjovt makkerpar, der med omkring 25 år i mellem sig, udgør et nærmest perfekt makkerpar. Og så selvfølgelig butikkens lille maskot, hunden Boogie. :)

Jeg har da ejet et par cykler igennem tiden, og samtlige, uden undtagelse, har jeg faktisk købt hos Arne, og jeg kunne da heller ikke drømme om at købe en cykel et andet sted. Hos Arne VED jeg, at jeg får den helt optimale hjælp til at finde den helt rigtige cykel. Jeg er vild med den biks, den historie og menneskerne bag, så da jeg fik muligheden for at skyde en video for B&B, var det en lille drengedrøm der gik i opfyldelse. :)

Men hvordan forbereder jeg så sådan et skud?

Jamen, først og fremmest tager jeg en snak med kunden. Ikke nødvendigvis en specielt konkret snak om hvad der skal ske, men mere en snak om butikken og dens værdier, filosofier og historie. Og B&B er en butik der EMMER af historie!

Dernæst hiver jeg fat i min instruktør, og finder vi ud af, hvordan vi skal vinkle hele videoen, og hvilke aspekter vi skal lægge vægt på i klipningen. Denne gang blev det også til en tur ned i butikken dagen før shootet, hvor vi tog nogle inspirationsskud – bare med min iPhone. Normalt bruger jeg kun mine inspirationsskud som en slags huskeseddel over hvad jeg gerne vil have med, men i dag får I lov til at se med. De kommer her:

Det er ikke altid, at alle mine “huskeskud” bliver omsat til video, men denne gang gjorde de. Ikke at det så betyder, at de kommer med i den færdige film, men skudt det blev de. :)

Vi skød fra kl. 8.30 om morgenen, til kl. 17.30 om aftenen. Kun afbrudt af en kort frokostpause.Det blev en LANG dag, men det var det hele værd. Nu mangler vi “kun” at klippe filmen færdig. Og jeg GLÆDER mig til at vise jer den! :)

Lidt nørdinfo skal det også blive til, så her får I min udstyrsliste. Ikke at den er særlig prangende, for det er den sjældent på mine skud (keep it simple):

- Nikon D3s

- Nikkor 24-70MM, f/2.8, full frame

- Phillip Bloom pocket dolly

- 2 stk. Manfrotto stativer (055XPROB)

- Manfrotto stativhoved

- Mikrofon fra RØDE, NTG-2

- Boomstang fra RØDE

- Bowens bouncer

Som altid, tusind tak fordi du læste med! Håber du kigger forbi igen – om ikke andet, så når videoen fra Bjerggeden og Byrotten ligger klar. :)


Michael Bang

 
Grundlagde bloggen i 2009, og i 2010 også Photomeetup Copenhagen. Skyder primært for erhvervslivet og pladeselskaber – både stills og video. Blogområder: Adobe, Olympus, Portrætter, Video. Er desuden officiel ambassadør for Olympus.